Contact

LUMERON NIEUWS

Medewerker aan het woord

05/12/2022

Als medewerker bij Lumeron draag je bij aan de bedrijfsgroei van onze klanten

Als consultant Strategy & Operations heeft Peter een duidelijke missie: de operationele processen van zijn klanten kwalitatiever maken. “Organisaties en mensen vooruit helpen geeft mij de grootste voldoening”, vertelt Peter.

Peter enjoys to work for lumeron

Peter - senior consultant Procesteam

Van opleiding tot implementatie

“Ik implementeer en onderhoud managementsystemen zoals ISO9001 bij klanten, ik geef allerhande kwaliteitsopleidingen, ik manage projecten en ik voer interne audits en procesaudits uit. Zo ga ik bij een klant bijvoorbeeld de productielijnen onder de loep nemen, analyseren hoe de mensen werken, kijken of ze de nodige opleidingen gekregen hebben en checken of de veiligheids- en gezondheidsvoorschriften in orde zijn. De job is dus enorm divers, wat het ook bijzonder interessant maakt.

Van waar de liefde voor kwaliteit

De liefde voor kwaliteit heb ik opgedaan tijdens mijn periode bij Philips. Als industrieel ingenieur elektronica ging ik er aan de slag om kwalitatieve beeldschermen te ontwikkelen. Gaandeweg evolueerde ik naar een functie als systeem- en kwaliteitsprojectleider, waar ik eigenlijk voor een stuk al bezig was met de analyse van de kwaliteit van een proces. Eind 2016 heb ik na ruim 20 Philips-jaren gekozen voor een job als consultant bij Orbid. Ondertussen is onze business unit losgekomen van Orbid en gaan we verder onder de naam Lumeron. Vandaag werk ik niet enkel voor klanten, maar ook voor Lumeron zelf. Zo ben ik ook de kwaliteitscoördinator en preventieadviseur voor Lumeron.

Diversiteit

De diversiteit aan opdrachten en klanten vraagt dat je als consultant heel flexibel en adaptief moet zijn. Je dient elke dag de klik te maken en goesting te hebben om jezelf 100% te geven bij de klant waar je die dag werkt. Het zit ook in de Lumeron waarden die samengevat zijn in het letterwoord P.O.W.E.R. 
​Daarnaast is het belangrijk te kunnen aarden in elk bedrijf en om te kunnen gaan met verschillende types mensen. Een brede waaier aan klanten en sectoren betekent ook een variatie aan bedrijfsculturen. In het ene bedrijf voel je je onmiddellijk thuis, in het andere bedrijf ben je een bruggenbouwer tussen afdelingen.

Combinatie van IQ en EQ

Bovendien vraagt de job om analytisch te zijn én goed te kunnen luisteren, zodat je weet wat de klant effectief wil. Eigenlijk heb je een combinatie nodig van IQ en EQ. Hoe meer ervaring je opbouwt bij verschillende bedrijven, hoe meer inzichten je krijgt in de werking van organisaties. Als consultant krijg je een open vizier. Ik sta soms versteld van de verschillende soorten activiteiten in Vlaanderen, het is echt een boeiende wereld.

Naast de diversiteit van de job haal ik veel voldoening uit het helpen van organisaties om kwalitatiever te werken en hen klaar te stomen voor externe audits. Ik hou er bovendien van om tijdens opleidingen mijn kennis te delen en mensen te zien evolueren van een rookie naar iemand met de nodige bagage om zelfstandig aan de slag te kunnen. 

Bij Lumeron ervaar ik een enorme flexibiliteit. Ik kan zelfstandig mijn werk inplannen en continu bijleren. Daarnaast komen we als team ook maandelijks samen om zowel kennis te delen als bij te praten over projecten en de resultaten in een open communicatie. Twee maal per jaar bouwen we met het volledige team samen aan de strategie. Op die manier ben je echt betrokken bij de toekomstrichting van Lumeron.