Contact

IN-COMPANY WORKSHOPSERIE

Digitale tools integreren in de dagdagelijkse werking

Workshop Reeks no text

Van procesoptimalisatie naar digitale tools zoals SharePoint & Teams samen met de medewerkers

Processen optimaliseren via de digitale weg is een volgende stap eenmaal de processen op orde zijn. Microsoft 365 kan daarbij ondersteunen. Maar waar begin je? Wat kan er allemaal en wat is de juiste volgorde? En vooral...hoe krijg je iedereen mee in de transitie naar digitaler werken?

OPLEIDING & COACHING IN ÉÉN

De workshopserie verschilt met een opleiding in het feit dat dit langlopende trajecten zijn over een aantal maand waarbij we aan de hand van workshops gespreid in de tijd en vooral parallel aan uw interne werking steeds een stukje kennis bieden, en daarna ermee aan de slag gaan.

DOELGROEP

Procesverantwoordelijken, IT verantwoordelijken

DOELSTELLING

 • Deelnemers zijn zich bewust van het verborgen potentieel
 • Transparantie in wat Microsoft 365 kan betekenen
 • Duidelijke aanpak om medewerkers mee te krijgen

INHOUD

Klassikaal deel

 1. Procesoptimalisatie t.o.v. digitalisatie
  Een proces bestaat uit verschillende stappen die na elkaar gebeuren. Dit zijn  vaak fysieke handelingen. Maar wat als we dit bekijken vanuit de digitale kant? Dan gebeurt veel in een softwarepakket. De samenhang van de informatie is hier totaal anders.
 2. Waar staan we in het digitale landschap
  Elke organisatie werkt al deels digitaal, maar wat is ‘digitaal normaal’ per vandaag? Wa ar staan we en hoe digitaal ingesteld zijn onze medewerkers?
 3. Microsoft 365 Teams & SharePoint efficiënt inzetten
  Veel bedrijven betalen voor de Microsoft 365 licenties maar benutten dit onvoldoende. Vaak uit onwetendheid over hoe die applicaties efficiënt in te zetten in de dagdagelijkse werking. Hoe pak je dit stapsgewijs aan?
 4. Medewerkers mee krijgen en up-to-date houden in een continu veranderend digitaal landschap
  Niet iedereen is ‘digifan’, of staat te springen om ‘weer een nieuwe applicatie uit te proberen. Hoe zorg je ervoor dat medewerkers wel bereid zijn om de (noodzakelijke) verandering om digitaler en vooral efficiënter samen te werken te accepteren en aan te leren?

Workshops

Vanaf sessie 2 starten we parallel aan de opleiding met 3 à 4 workshops waarbij we het theoretisch kader omzetten in de praktijk gericht op uw bedrijf.

Een aantal concrete topics in de workshops:

 1. Van proces naar digitaal stappenplan
  Vertrekkende van de huidige status op digitaal vlak in het bedrijf maken we een vertaalslag naar een digitaal stappenplan met focus om het efficiënt inzetten van Microsoft 365. Hoe kan dit meerwaarde betekenen? 
 2. Aan de slag in een concreet proces met de mogelijkheden van Microsoft 365
  We nemen een concreet proces en gaan ermee aan de slag om de huidige werkwijze op efficiënte(re) manier te laten verlopen binnen de nieuwe mogelijkheden.

Het tempo van deze workshops plannen we in lijn met de voortgang van uw intern proces zodat dit vlot integreert in de dagdagelijkse werking.

TIJDSBESTEDING

 • 4 klassikale sessies van halve dag
 • 3 à 4 workshops van halve dag workshops
 • Doorlooptijd: 2 à 3 maand

Workshopserie "Digitale tools integreren in de dagdagelijkse werking"

Begin vandaag met de stap naar 'digitaler' werken met Microsoft 365