Contact

LUMERON NIEUWS

De libel als Lumeron-symbool

Bart H

Bart Hoornaert - 19/02/2024

Operationeel verantwoordelijke & Teamlead Procesteam

De meeting met voorbedachte rade

Ergens begin 2020 zaten we met het volledige team rond de tafel. Van Corona op dat moment nog geen sprake. Dit is ook een vaste periode om jaaractieplannen te verfijnen dus niemand had er erg in toen we rond de tafel aan iedereen vroegen wat de sterke punten waren van ons team.

Eerst even een zijsprong. Voor zij die ons al langer kennen, die weten dat dit de periode was vlak voor we uit de Orbid-omgeving zijn verzelfstandigd. Slechts een paar mensen, inclusief Abdon Moens (nu CEO Lumeron) en Bart Hoornaert (nu operationeel verantwoordelijke Lumeron), en beide toen ook trekkers van het toenmalige Orbid Strategy & Operations team. We waren dus zonder dat velen dit wisten toen ook op zoek naar een nieuwe naam voor de firma. De naam Orbid konden we immers vanaf april 2020 niet meer gebruiken. De medewerkers waren op dat moment echter nog niet op de hoogte maar we hadden wel het idee om hen te laten meedenken.

Terug naar 'wat zijn onze sterke punten'. Er kwamen allerlei redenen op tafel. Tot iemand zei dat we vooral eerst luisteren naar de klant om van daaruit dan te kunnen meedenken en reflectie te maken naar wat nodig was voor de toekomst om dan daarna in het vervolgtraject de klant te ontzorgen. Zonder het goed en wel te weten gaf die medewerker toen de aanzet van onze nieuwe naam. LUisteren, MEedenken, Reflecteren & ONtzorgen.

Lumeron naam

Met welk dier zou je ons best vergelijken?

Aanvankelijk niet met het doel om als logo dienst te doen, maar eerder om beeldspraak te kunnen verder opbouwen, stelden we daarna de vraag aan iedereen om eens goed na te denken met welk dier ze ons team & onze aanpak zouden vergelijken. Verschillende dieren kwamen aan bod, en ééntje viel wel op. 'De libel'

Het leek op het eerste zicht een verrassende keuze, maar de collega had zijn huiswerk goed gemaakt. Na een korte online analyse was hij erachter gekomen dat de libel niet zomaar een mooi insect is wat van plant tot plant fladdert, maar dat er toch wel meer achter zit.

​De libel staat binnen de spiritualiteit symbool voor transitie en de gave om je aan omstandigheden te kunnen aanpassen

  • Als de libel in je leven verschijnt, wordt van je gevraagd om na te denken over illusies en slechte gewoonten
  • De libel staat voor de diepere betekenis van het leven
  • Door anders naar jezelf te kijken en je leven anders in te richten, kun je een metamorfose doormaken die je dichter bij je echte zelf brengt.
  • Doordat de libel alle kanten op kan bewegen, staat ze voor de eindeloosheid van mogelijkheden in het leven.
  • De libel verandert in zijn leven van kleur en zo ook maakt ieder mens groei door.

En die beeldspraak vonden we zo treffend, dat we meteen de libel in ons logo hebben verwerkt.

Als iemand je dus ooit vraagt 'waarom heeft Lumeron een libel als logo?', dan ken je vanaf nu het antwoord.

En je kan wel raden dat de collega's aangenaam verrast waren toen ze een aantal maand later ontdekten met welke naam en logo we vanaf april 2020 aan de slag gingen onder de Lumeron naam.

Dragonfly3

ONZE REALISATIES

Kind en beer

Pleegzorg VBB - Efficiënter samenwerken met Microsoft 365

Pleegzorg Vlaams Brabant & Brussel

Een SharePoint en Teams omgeving op maat van de organisatie, zodat deze optimaal waarde toevoegt aan de interne manier van werken en met oog voor de medewerkers in de organisatie.

Lees meer
Cases Firma X

De uitdaging van Firma X

Firma X

Welke uitdagingen helpt Lumeron oplossen? Ontdek een aantal concrete projectbeschrijvingen van onze klanten. Dit maakt het allemaal nog iets concreter.

Lees meer

INSPIRATIEBLOG

Klimaat 1

De impact van het Climate Change Amendement

Mogelijks heb je het al ergens gelezen of gehoord dat ISO voor diverse normen een Climate Change Amendement heeft gepubliceerd. Wat betekent dit concreet?

Lees meer
Blog continu verbeteren vs2

Kleine stappen naar een gemeenschappelijk doel, dat is continu verbeteren

Continu verbeteren kunnen we omschrijven als dagelijks met alle medewerkers kleine stappen zetten naar een gemeenschappelijk doel, resultaten verbeteren in functie van de tijd.

Lees meer
Newtons cradle 256213 1280

Business excellence & het perpetuum mobile

"Als men me vraagt wat Lumeron eigenlijk doet dan is mijn antwoord vaak " organisaties in beweging brengen en in beweging houden". Omdat dit antwoord voor velen niet volstaat of nog vragen oproept geef ik meestal extra tekst en uitleg.": zegt Abdon Moens - CEO Lumeron

Lees meer