Contact

LUMERON NIEUWS

De libel als Lumeron-symbool

Bart H

Bart Hoornaert - 19/02/2024

Operationeel verantwoordelijke & Teamlead Procesteam

De meeting met voorbedachte rade

Ergens begin 2020 zaten we met het volledige team rond de tafel. Van Corona op dat moment nog geen sprake. Dit is ook een vaste periode om jaaractieplannen te verfijnen dus niemand had er erg in toen we rond de tafel aan iedereen vroegen wat de sterke punten waren van ons team.

Eerst even een zijsprong. Voor zij die ons al langer kennen, die weten dat dit de periode was vlak voor we uit de Orbid-omgeving zijn verzelfstandigd. Slechts een paar mensen, inclusief Abdon Moens (nu CEO Lumeron) en Bart Hoornaert (nu operationeel verantwoordelijke Lumeron), en beide toen ook trekkers van het toenmalige Orbid Strategy & Operations team. We waren dus zonder dat velen dit wisten toen ook op zoek naar een nieuwe naam voor de firma. De naam Orbid konden we immers vanaf april 2020 niet meer gebruiken. De medewerkers waren op dat moment echter nog niet op de hoogte maar we hadden wel het idee om hen te laten meedenken.

Terug naar 'wat zijn onze sterke punten'. Er kwamen allerlei redenen op tafel. Tot iemand zei dat we vooral eerst luisteren naar de klant om van daaruit dan te kunnen meedenken en reflectie te maken naar wat nodig was voor de toekomst om dan daarna in het vervolgtraject de klant te ontzorgen. Zonder het goed en wel te weten gaf die medewerker toen de aanzet van onze nieuwe naam. LUisteren, MEedenken, Reflecteren & ONtzorgen.

Lumeron naam

Met welk dier zou je ons best vergelijken?

Aanvankelijk niet met het doel om als logo dienst te doen, maar eerder om beeldspraak te kunnen verder opbouwen, stelden we daarna de vraag aan iedereen om eens goed na te denken met welk dier ze ons team & onze aanpak zouden vergelijken. Verschillende dieren kwamen aan bod, en ééntje viel wel op. 'De libel'

Het leek op het eerste zicht een verrassende keuze, maar de collega had zijn huiswerk goed gemaakt. Na een korte online analyse was hij erachter gekomen dat de libel niet zomaar een mooi insect is wat van plant tot plant fladdert, maar dat er toch wel meer achter zit.

​De libel staat binnen de spiritualiteit symbool voor transitie en de gave om je aan omstandigheden te kunnen aanpassen

  • Als de libel in je leven verschijnt, wordt van je gevraagd om na te denken over illusies en slechte gewoonten
  • De libel staat voor de diepere betekenis van het leven
  • Door anders naar jezelf te kijken en je leven anders in te richten, kun je een metamorfose doormaken die je dichter bij je echte zelf brengt.
  • Doordat de libel alle kanten op kan bewegen, staat ze voor de eindeloosheid van mogelijkheden in het leven.
  • De libel verandert in zijn leven van kleur en zo ook maakt ieder mens groei door.

En die beeldspraak vonden we zo treffend, dat we meteen de libel in ons logo hebben verwerkt.

Als iemand je dus ooit vraagt 'waarom heeft Lumeron een libel als logo?', dan ken je vanaf nu het antwoord.

En je kan wel raden dat de collega's aangenaam verrast waren toen ze een aantal maand later ontdekten met welke naam en logo we vanaf april 2020 aan de slag gingen onder de Lumeron naam.

Dragonfly3

ONZE REALISATIES

Cases Firma X

De uitdaging van Firma X

Firma X

Welke uitdagingen helpt Lumeron oplossen? Ontdek een aantal concrete projectbeschrijvingen van onze klanten. Dit maakt het allemaal nog iets concreter.

Lees meer
Transport robbyns

Investeren in organisatiekwaliteit

Transport Robbyns

Hoe kan je in economische uitdagende tijden toch zorgen voor stabiliteit en groeiambities? Ontdek hoe Transport Robbyns dit heeft aangepakt en hoe Lumeron hen geholpen heeft. ​

Lees meer

INSPIRATIEBLOG

Red Dot Chart

Een red-dot chart maakt kwaliteitsproblemen visueel

‘Wie niets doet maakt geen fouten’, al is dat de grootste fout op zichzelf… Van zodra je op een productievloer start met het produceren van eender welk onderdeel ontstaan er talloze opties om fouten te maken. Door elke processtap grondig te analyseren, vanuit risicodenken  (LINK: zoveel mogelijk foutkansen weg te werken, duidelijke instructies op te maken en medewerkers goed op te leiden, kom je al een heel eind.

Lees meer
Blog Continu verbeteren is een doe woord

Continu verbeteren is een "DOE"-woord!

Iedereen heeft het begrip "continu verbeteren" zeker al eens gehoord maar waar draait het nu eigenlijk om? Wat wil dat zeggen, "we moeten continu verbeteren"? En is dat wel altijd het geval?

Lees meer
Cover photo symbol

De libel als Lumeron-symbool

Af en toe krijgen we de vraag hoe we aan onze Libel komen als symbool. Daar zit zowel betekenis als een leuke anekdote achter

Lees meer