Contact

ORGANISATIE

Het 5S-jojo-effect... 

Katrien V

Katrien Verschoote - 19/10/2020

Consultant Procesteam

continu verbeteren

lean

OPEX

visie

​change management

5S binnen OPEX

5S... Wie is hier nog niet mee bezig geweest? Wie is hier zelfs geen 2 of 3 of …. keer mee opgestart?

5S is een heel gekende en toegankelijke Lean techniek. Hij is zo toegankelijk dat iedereen er snel mee kan opstarten. Hij is zo toegankelijk als vanzelfsprekend om mee te starten dat er heel snel resultaten zichtbaar zijn. Het is te vergelijken met iemand die op dieet gaat. De eerste weken vliegen de kilo’s er af.  Maar, … ooit gehoord van het jojo-effect?

Lumeron hoe vermijd je het 5s jojo effect

5S = ​Opruimen, herinrichten en schoonmaken

Als de implementatie van 5S onvoldoende aandacht schenkt aan betrokkenheid en gedragsverandering legt men de basis voor het 5S – jojo – effect.

​5S begint met het opruimen, herinrichten en schoonmaken van de werkplekken. Op zich een enorme inspanning die meteen zichtbaar is en iedereen met trots vervult. Zo trots dat men denkt dat het ergste achter de rug is en men terug overgaat tot de orde van de dag.

5s stappen

Fout gedacht...

Er is immers nog niets fundamenteels gebeurd aan de noodzakelijke gedragsverandering. Om dit te realiseren, is het noodzakelijk dat de medewerkers afspraken maken over de lay-out, organisatie van hun werkplek. Ze leggen vast wat er moet gebeuren, wie wat zal doen, tegen wanneer. Ze volgen dit op en sturen bij.

Ze leren hierbij dat 5S zich niet beperkt tot schoonmaken alleen. Ze leren inzien dat discipline, afspraken maken en nakomen, documenteren van kennis, bijsturen essentieel is om niet te vervallen in de oude situatie. Als men 5S op deze manier invoert, maakt men uitdagingen en to do’s heel zichtbaar en kunnen ze worden opgelost.

Yoyo square 2

Hoe starten met 5S?

Zoals men bij de start van een dieet eerst op een weegschaal gaat staan, zo starten we met een 5S-scan om de actuele situatie in kaart te brengen. We overleggen met de teamleden, informeren naar de geldende afspraken, bekijken hoe ‘proper’ en ‘ordelijk’ de werkposten zijn, bepalen dan samen het te behalen objectief, de te nemen stappen en de timing met volgende concrete zichtbare doelstellingen:

  • De omgeving “spreekt”: alles heeft een plaats en alles staat op de toegewezen plaats. Overal en Altijd. Op deze manier is 5S een maatstaf voor “discipline”. Eénmaal deze houding in ons ze DNA zit, ziet men ook dezelfde houding op gebied van veiligheid, gezondheid, kwaliteit, productiviteit. Men zou het huis voor minder net en proper maken.
  • 5S is een start van “continu” verbeteren (we ruimen op om niet meer te moeten opruimen omdat we de oorzaken van vervuiling en afwijking van de afspraken detecteren en wegwerken) en omdat de 5S-aanpak op een vooraf afgesproken wijze regelmatig checks inbouwt zodat de bekomen resultaten geborgd worden.
  • 5S is een belangrijke pijler om betrokkenheid van de medewerkers te verdienen omdat op deze manier de werkomgeving overzichtelijker wordt, verloren zoektijden fundamenteel verminderen, aangenamer wordt met prioriteit op veiligheid en gezondheid.
Implement jojo 5 S

Hoe van een 5S traject een blijvend succesverhaal maken?

Bij de opmaak van  het implementatieplan leggen we vast of we al dan niet met pilootprojecten gaan opstarten. Omdat het succes van de eerste 5S-projecten het succes voor het ganse project bepaalt, focussen we in eerste instantie op werkplekken waar medewerkers meteen op de kar willen springen en we mooie resultaten kunnen boeken.

Na deze eerste resultaten beschikken we over een mooie referentie. Dit helpt zeker bij het aanvaardingsproces en bij het verkrijgen van de gewenste gedragsverandering.  Dit zal zeker helpen als we willen starten in de meer ingewikkelde werkplekken en met minder gemotiveerde medewerkers .

ONZE REALISATIES

Cases Firma X

De uitdaging van Firma X

Firma X

Welke uitdagingen helpt Lumeron oplossen? Ontdek een aantal concrete projectbeschrijvingen van onze klanten. Dit maakt het allemaal nog iets concreter.

Lees meer
Transport robbyns

Investeren in organisatiekwaliteit

Transport Robbyns

Hoe kan je in economische uitdagende tijden toch zorgen voor stabiliteit en groeiambities? Ontdek hoe Transport Robbyns dit heeft aangepakt en hoe Lumeron hen geholpen heeft. ​

Lees meer

INSPIRATIEBLOG

Red Dot Chart

Een red-dot chart maakt kwaliteitsproblemen visueel

‘Wie niets doet maakt geen fouten’, al is dat de grootste fout op zichzelf… Van zodra je op een productievloer start met het produceren van eender welk onderdeel ontstaan er talloze opties om fouten te maken. Door elke processtap grondig te analyseren, vanuit risicodenken  (LINK: zoveel mogelijk foutkansen weg te werken, duidelijke instructies op te maken en medewerkers goed op te leiden, kom je al een heel eind.

Lees meer
Blog Continu verbeteren is een doe woord

Continu verbeteren is een "DOE"-woord!

Iedereen heeft het begrip "continu verbeteren" zeker al eens gehoord maar waar draait het nu eigenlijk om? Wat wil dat zeggen, "we moeten continu verbeteren"? En is dat wel altijd het geval?

Lees meer
Cover photo symbol

De libel als Lumeron-symbool

Af en toe krijgen we de vraag hoe we aan onze Libel komen als symbool. Daar zit zowel betekenis als een leuke anekdote achter

Lees meer