Contact

Alnapress zet volop in op strenge kwaliteitsnormen

Familiebedrijf Alnapress zet volop in op strenge kwaliteitsnormen

Alnapress is uitgegroeid tot een expert in het bewerken en persen van metalen. Ze kunnen hiervoor rekenen op een hecht team van 14 medewerkers, ruim 25 jaar ervaring en een hoogtechnologisch machinepark. Om hun klanten extra garanties op topkwaliteit te bieden, behaalden ze certificaten voor de kwaliteitsnormen EN1090 en ISO 9001:2015.

Nathalie Laitem, zaakvoerster Alnapress: “In onze sector is het belangrijk om elke dag opnieuw de best mogelijke kwaliteit af te leveren. Onze klanten verwachten dat ook. We persen, snijden en ponsen met uiterste precisie en assembleren producten tot een afgewerkt geheel. We beschikken hiervoor over een uitgebreid machinepark van mechanische en hydraulische persen. Om de processen, controle en opvolging op dit vlak nog meer te stroomlijnen, volgen we de ISO9001-norm en hebben we het EN1090-certificaat behaald. Kortom, we kijken streng toe op de kwaliteit in alle onderdelen van ons bedrijf.”

Groeien in kwaliteit én bewustwording

EN1090 is een kwaliteitsmarkering voor lastdragende constructie-onderdelen in de bouw”, aldus Nathalie Laitem. “Een klant van ons in de bouwsector vroeg ons om dit certificaat te kunnen voorleggen. Voor ondersteuning hierbij klopten we aan bij de experten van Lumeron (toen nog onderdeel van Orbid). Hun consultant kwam tweewekelijks langs om ons stap voor stap te ondersteunen in dit traject. Hij bracht mee de processen in kaart en regelde de nodige administratie en aanvragen. Hij liep veel rond in ons bedrijf en zorgde ervoor dat de nodige controles werden uitgevoerd en de nodige documenten werden ingevuld. Je merkte ook bij de collega’s dat de bewustwording groeide. Iedereen was mee in het verhaal. Een half jaar na de start hebben we de audit met glans doorstaan.”

Alnapress quote lumeron

Doordat de Lumeron-consultant tweewekelijks over de vloer kwam, konden we stelselmatig toewerken naar de norm. We konden op een grondige manier onze processen optimaliseren en eventuele vragen laten bezinken tot de volgende afspraak. Toen we in 2017 onze ISO9001-kwaliteitsnorm moesten vernieuwen, hebben we geen moment getwijfeld en opnieuw Lumeron aangesproken om ons te ondersteunen.”

Toekomst

“De komende jaren zullen we blijven inzetten op de optimalisatie van onze processen. Zo willen we onze bedrijfsindeling nog efficiënter maken en staat er vandaag een nieuwe vacature open voor een coördinator van onze planning en veiligheid. Lumeron is volop op zoek naar een geschikte kandidaat, geïnteresseerden mogen zich altijd aanmelden.”

Interesse?

Meer weten over onze aanpak?  Contacteer gerust onze Lumeron-experten, wij helpen u graag verder.