Contact

beMatrix wil verder groeien dankzij duidelijke strategie

beMatrix, een wereldspeler op het vlak van modulaire standenbouwsystemen, kende het laatste decennium een sterke groei. De vandaag al 170 medewerkers in het hoofdkantoor in Roeselare en de productiehubs in Atlanta en Shanghai bouwen unieke, modulaire kadersystemen voor gebruik in standenbouw, events, displays en zelfs pop-up stores. Om hun strategie en focuspunten voor de komende jaren uit te zetten, deden ze een beroep op de business partner-formule van Lumeron.

beMatrix heeft de laatste jaren al heel wat prijzen in de wacht gesleept, onder andere de titel van West-Vlaamse KMO van het jaar.

High Tech experience

De modulaire kaders van beMatrix zijn snel op te zetten zonder gereedschappen, hebben een strak design en zijn steeds innovatieve pareltjes in hun niche. "Innovatie zit echt wel in ons bloed', vertelt CEO Stefaan Decroos. "Onze R&D-afdeling zoekt continu naar manieren om onze producten te verbeteren en ecologischer te maken.

Onze niche is een sterk evoluerende markt die vandaag de high tech experience wereld betreedt. We gaan van statische naar dynamische beelden, een stap die al langer gezet was in de sport- en muziekwereld maar door het hoge aantal nodige pixels in onze sector nog te duur was. beMatrix heeft eind 2016 dan ook een revolutie veroorzaakt door als eerste een led wall te integreren in een modulair aluminium systeem. We hebben de led wall volledig gekneed naar ons model, en niet omgekeerd. Dergelijke technologische innovaties zijn enorm uitdagend. We moeten alles heel snel lanceren omdat ons product anders out-dated wordt."

beMatrix vertrekt vanuit een duidelijke strategie

Making standbuilding easier

Begin 2018 ging de directie en vervolgens het management van beMatrix samen met de Lumeron-consultant op afzondering om te komen tot één missie: making stand building easier. Daarnaast definieerden ze duidelijke waarden en vijf speerpunten, namelijk 'be the best, be the first, be everywhere, be valuable en be together'. Stefaan Decroos: "Vervolgens hebben we per afdeling de missie en de vijf speerpunten geconcretiseerd in jaaractieplannen, die duidelijk maken hoe iedereen kan bijdragen tot onze strategie. Uiteindelijk kwamen we zo tot een werkdocument voor de volgende twee jaar. Iedereen heeft een vijftal targets die in lijn liggen met het grotere geheel. Als CEO volg ik alles mee op en kan ik steeds een helikopterview behouden.

Stefaan decroos bematrix Lumeron

Je moet veel geven en het is absoluut lastig, maar het is bovenal een wonderful journey

Stefaan Decroos

​Focus

Lumeron ondersteunt beMatrix vandaag niet enkel op het vlak van strategie, maar ook bij het optimaliseren van de kwaliteit van onze processen, orde & netheid in onze productie, preventie en het proces van onze R&D-projecten. Stefaan Decroos: "Hoe doen we de dingen vandaag en hoe moeten we ze in de toekomst aanpakken? Hoe kunnen we dat borgen? Om ons hierbij te ondersteunen komen de Lumeron-consultants op regelmatige tijdstippen langs, zo blijven we continu stappen vooruitzetten.

In de nabije toekomst gaan we eerst afwerken wat we gepland hebben. Ik wil een fabriek die volgens de 5S-standaard, dus die voldoet aan de richtlijnen op het vlak van orde en netheid, en een organisatie die voldoet aan ISO9001 en ISO14001. We gaan voor een bedrijf die een duidelijke strategie toepast, die verder blijft evolueren, groeien en ambities waarmaken.
Ik amuseer me rot als CEO. Je moet veel geven en het is absoluut lastig, maar het is bovenal een wonderful journey."