Contact

Chicken Masters stelt vandaag telkens ​de juiste vragen

Chicken Masters schakelde Lumeron in om te evolueren naar een professioneel georganiseerde omgeving

Hoe kan je van een kleinere hands-on onderneming evolueren naar een professioneel georganiseerde omgeving? Hoe kan je een organisatie versterken zonder de identiteit uit het oog te verliezen? Bij Chicken Masters schakelden ze de experten van Lumeron in. Ontdek hier hun verhaal.

Chicken masters quote

Oprichters Ivan Vandekerckhove en Hilde Tack hadden vier decennia geleden een druk bezocht kippenkraam. Vandaag staat Tim Vandekerckhove aan het roer van een uit de kluiten gewassen kmo en gekende speler in de wereld van verse gevogeltebereiding. Het familiebedrijf Chicken Masters staat gekend voor zijn klantgerichtheid, diversiteit aan producten en bijhorend innovatief karakter. “Door de ambities en de snelle evoluties in de industrie, moeten we ons geregeld heruitvinden”, vertelt ceo Tim Vandekerckhove. “De nasleep van de covid-pandemie en de stijgende kosten maakten deze nood nog scherper. Om ons hierbij te helpen, klopten we aan bij de experten van Lumeron.”

Naar een strakke productieomgeving

“Het doel was om samen met Lumeron meer structuur in de organisatie te krijgen en te evolueren naar een strakke productieomgeving. De Lumeron-consultant voerde eerst een productiviteitscan uit om te bekijken hoe we de productiviteit kunnen verhogen door slimmer te werken. Hij reikte ons hiervoor verschillende tools en technieken aan. Enkele voorbeelden hiervan zijn 5S, een techniek om orde en netheid in het dna van onze mensen te krijgen, en run at rate, waarbij we dankzij een strikte voorbereiding de productielijn zo optimaal mogelijk laten draaien bij de druk op de knop.

Naast het opstellen van duidelijke instructies en procedures werden er heldere kpi’s vastgelegd. De expert van Lumeron ging met elke leidinggevende aan de slag om de kpi’s te vertalen in concrete acties op de werkvloer en samen op te volgen. De kpi’s werden vervolgens gevisualiseerd op productieborden. Je merkt onmiddellijk dat deze kpi’s mensen doet nadenken, het zet op een positieve manier zaken in beweging.

We hebben eveneens geïnvesteerd in het verbeteren van communicatie doorheen heel de organisatie. Zo is er een wekelijks overleg tussen leidinggevenden en hun teams, maar ook de communicatie tussen de leidinggevenden onderling kreeg een upgrade. Hoe ga je bijvoorbeeld om met escalaties bij problemen? Vandaag zijn alle noodzakelijke vergaderingen voor een volledig jaar ingepland. Zo kunnen we eventuele problemen snel tacklen en gestructureerd aanpakken.

Chicken masters logistiek

Belangrijkste resultaat?

De mindset van het management bij Chicken Masters is duidelijk veranderd. We denken na over hoe we een omgeving kunnen creëren waarin iedereen zich nog verder kan ontwikkelen. Bovendien stellen we bij onze processen en acties telkens de juiste vragen. De grootste uitdaging is om het verhaal van continu verbeteren levendig te houden. De leidinggevenden hebben hiervoor de sleutel in handen.

Na het implementeren van nieuwe procedures en technieken bleef de Lumeron-expert in de organisatie om onze leidinggevenden en medewerkers te coachen. Dit maakte een enorm groot verschil. Hij was een echte sparring partner voor onze jonge leidinggevenden, die handvatten nodig hebben om mensen te motiveren en optimaal aan te sturen. Hij ging hierbij op een heel menselijke, authentieke en toegankelijke manier tewerk. Ik ontving veel positieve feedback vanuit het team, iedereen zag snel de meerwaarde van de ondersteuning in.
“Sowieso ben ik een voorstander om regelmatig een externe consultant in te schakelen. Als bedrijf moet je continu kijken naar mogelijke verbeteringen. De experten van Lumeron kunnen je daarbij challengen en snel verbeterstappen voorstellen.”

Chicken masters algemeen

Meer weten?

Wil u ontdekken hoe Lumeron uw organisatie een kwaliteitsinjectie kan geven of een mindset van continu verbeteren kan installeren? Plan een kennismakend overleg in, wij helpen u graag verder.