Contact

LUMERON NIEUWS

Lumeron consultants...The flying doctors

Bart H

Bart Hoornaert - 26/08/2020

Operationeel verantwoordelijke & Teamlead Procesteam

Lumeron consultants... "The flying doctors"Connecteren met klanten en klantenverbondheid

“Lumeron… the flying doctors” het is een quote die rechtstreeks uit een management meeting kwam bij een klant. Wat de CEO ermee bedoelde lees je hieronder.

The flying doctors

Geen klantenbinding wel klantenverbondenheid

U kent de Australische TV-serie van eind de jaren tachtig misschien nog uit een ver verleden. De Royal Flying Doctors Service uit Coopers Crossing die met hun vliegtuig in de outback van Australië rondvliegen om hulp te bieden aan zij die het nodig hebben. Onze consultants komen dan wel niet met het vliegtuig bij u langs, toch kan je onze aanpak hier een stuk mee vergelijken.

Vanuit Lumeron kiezen we ervoor om de klanten zo flexibel mogelijk te helpen. We houden niet zozeer van het woord klantenbinding, wel van klantenverbondenheid. Het is ons basisdoel om ervoor te zorgen dat de klant na onze passage terug zelfstandig verder kan. We helpen lijnen uitzetten, we coachen medewerkers in hun vaardigheden en definiëren processen en verantwoordelijkheden. Als dit allemaal staat, dan is en blijft het de taak van de interne medewerkers om hiermee aan de slag te gaan. En geloof ons, als ze erin geloven door dit met zeggenschap mee te helpen opbouwen, dan doen ze dit ook.

Klankbord na een implementatiefase

Als we van de ene op de andere dag uit het beeld zouden verdwijnen dan weten we echter ook dat het geheel terug in elkaar zakt. Mensen hebben vragen, zitten met twijfels, of zoeken een klankbord. Het bedrijf waar de quote vandaan kwam zat voor een aantal processen al in deze fase. Interne medewerkers waren aangetrokken en namen zelfstandig de zaken op. De Lumeron consultant was op afroep beschikbaar en met wat agendaflexibiliteit van beide kanten was een kleine omweg tussen klanten snel gemaakt. Zo kon de klant toch face-to-face overleg hebben, of begeleiding krijgen tijdens een specifieke workshop, terwijl er niet meteen een volledige dag begeleiding noodzakelijk was.

Vragen

Online voor snel inplanbaar kort overleg

Nu we met z’n allen steeds meer gewoon zijn aan online overleg, noodgedwongen weliswaar, zien veel bedrijven ook hier het voordeel van in, en roepen ze de Lumeron consultant sneller even ter hulp voor een kort overleg. Ook die flexibiliteit bieden we u als klant. Zoals een project start met een blanco blad, wordt ook de begeleiding op maat geschreven en passen wij ons aan aan uw concrete noden…waar nodig vliegen we dus (bijna letterlijk) even binnen… The Flying Doctors.
 
P.S.: Voor zij die nu met jeugdcentiment zitten… hier is de link naar de intro ... Victor Charlie Charlie calling Mike Sierra Foxtrot...😉

" Een opdracht is niet ten einde na de implementatie,
het is belangrijk dat de interne medewerkers beschikken over een klankbord als ze vast lopen of vragen hebben."

Meer weten?

​Meer weten over onze  aanpak en flexibele oplossingen? Contacteer ons gerust, wij helpen u graag verder.


ONZE REALISATIES

Cases Firma X

De uitdaging van Firma X

Firma X

Welke uitdagingen helpt Lumeron oplossen? Ontdek een aantal concrete projectbeschrijvingen van onze klanten. Dit maakt het allemaal nog iets concreter.

Lees meer
Transport robbyns

Investeren in organisatiekwaliteit

Transport Robbyns

Hoe kan je in economische uitdagende tijden toch zorgen voor stabiliteit en groeiambities? Ontdek hoe Transport Robbyns dit heeft aangepakt en hoe Lumeron hen geholpen heeft. ​

Lees meer

INSPIRATIEBLOG

Red Dot Chart

Een red-dot chart maakt kwaliteitsproblemen visueel

‘Wie niets doet maakt geen fouten’, al is dat de grootste fout op zichzelf… Van zodra je op een productievloer start met het produceren van eender welk onderdeel ontstaan er talloze opties om fouten te maken. Door elke processtap grondig te analyseren, vanuit risicodenken  (LINK: zoveel mogelijk foutkansen weg te werken, duidelijke instructies op te maken en medewerkers goed op te leiden, kom je al een heel eind.

Lees meer
Blog Continu verbeteren is een doe woord

Continu verbeteren is een "DOE"-woord!

Iedereen heeft het begrip "continu verbeteren" zeker al eens gehoord maar waar draait het nu eigenlijk om? Wat wil dat zeggen, "we moeten continu verbeteren"? En is dat wel altijd het geval?

Lees meer
Cover photo symbol

De libel als Lumeron-symbool

Af en toe krijgen we de vraag hoe we aan onze Libel komen als symbool. Daar zit zowel betekenis als een leuke anekdote achter

Lees meer