Contact

LUMERON NIEUWS

Lumeron consultants...The flying doctors

Bart H

Bart Hoornaert - 26/08/2020

Operationeel verantwoordelijke & Teamlead Procesteam

Lumeron consultants... "The flying doctors"Connecteren met klanten en klantenverbondheid

“Lumeron… the flying doctors” het is een quote die rechtstreeks uit een management meeting kwam bij een klant. Wat de CEO ermee bedoelde lees je hieronder.

The flying doctors

Geen klantenbinding wel klantenverbondenheid

U kent de Australische TV-serie van eind de jaren tachtig misschien nog uit een ver verleden. De Royal Flying Doctors Service uit Coopers Crossing die met hun vliegtuig in de outback van Australië rondvliegen om hulp te bieden aan zij die het nodig hebben. Onze consultants komen dan wel niet met het vliegtuig bij u langs, toch kan je onze aanpak hier een stuk mee vergelijken.

Vanuit Lumeron kiezen we ervoor om de klanten zo flexibel mogelijk te helpen. We houden niet zozeer van het woord klantenbinding, wel van klantenverbondenheid. Het is ons basisdoel om ervoor te zorgen dat de klant na onze passage terug zelfstandig verder kan. We helpen lijnen uitzetten, we coachen medewerkers in hun vaardigheden en definiëren processen en verantwoordelijkheden. Als dit allemaal staat, dan is en blijft het de taak van de interne medewerkers om hiermee aan de slag te gaan. En geloof ons, als ze erin geloven door dit met zeggenschap mee te helpen opbouwen, dan doen ze dit ook.

Klankbord na een implementatiefase

Als we van de ene op de andere dag uit het beeld zouden verdwijnen dan weten we echter ook dat het geheel terug in elkaar zakt. Mensen hebben vragen, zitten met twijfels, of zoeken een klankbord. Het bedrijf waar de quote vandaan kwam zat voor een aantal processen al in deze fase. Interne medewerkers waren aangetrokken en namen zelfstandig de zaken op. De Lumeron consultant was op afroep beschikbaar en met wat agendaflexibiliteit van beide kanten was een kleine omweg tussen klanten snel gemaakt. Zo kon de klant toch face-to-face overleg hebben, of begeleiding krijgen tijdens een specifieke workshop, terwijl er niet meteen een volledige dag begeleiding noodzakelijk was.

Vragen

Online voor snel inplanbaar kort overleg

Nu we met z’n allen steeds meer gewoon zijn aan online overleg, noodgedwongen weliswaar, zien veel bedrijven ook hier het voordeel van in, en roepen ze de Lumeron consultant sneller even ter hulp voor een kort overleg. Ook die flexibiliteit bieden we u als klant. Zoals een project start met een blanco blad, wordt ook de begeleiding op maat geschreven en passen wij ons aan aan uw concrete noden…waar nodig vliegen we dus (bijna letterlijk) even binnen… The Flying Doctors.
 
P.S.: Voor zij die nu met jeugdcentiment zitten… hier is de link naar de intro ... Victor Charlie Charlie calling Mike Sierra Foxtrot...😉

" Een opdracht is niet ten einde na de implementatie,
het is belangrijk dat de interne medewerkers beschikken over een klankbord als ze vast lopen of vragen hebben."

Meer weten?

​Meer weten over onze  aanpak en flexibele oplossingen? Contacteer ons gerust, wij helpen u graag verder.


ONZE REALISATIES

Kind en beer

Pleegzorg VBB - Efficiënter samenwerken met Microsoft 365

Pleegzorg Vlaams Brabant & Brussel

Een SharePoint en Teams omgeving op maat van de organisatie, zodat deze optimaal waarde toevoegt aan de interne manier van werken en met oog voor de medewerkers in de organisatie.

Lees meer
Cases Firma X

De uitdaging van Firma X

Firma X

Welke uitdagingen helpt Lumeron oplossen? Ontdek een aantal concrete projectbeschrijvingen van onze klanten. Dit maakt het allemaal nog iets concreter.

Lees meer

INSPIRATIEBLOG

Klimaat 1

De impact van het Climate Change Amendement

Mogelijks heb je het al ergens gelezen of gehoord dat ISO voor diverse normen een Climate Change Amendement heeft gepubliceerd. Wat betekent dit concreet?

Lees meer
Blog continu verbeteren vs2

Kleine stappen naar een gemeenschappelijk doel, dat is continu verbeteren

Continu verbeteren kunnen we omschrijven als dagelijks met alle medewerkers kleine stappen zetten naar een gemeenschappelijk doel, resultaten verbeteren in functie van de tijd.

Lees meer
Newtons cradle 256213 1280

Business excellence & het perpetuum mobile

"Als men me vraagt wat Lumeron eigenlijk doet dan is mijn antwoord vaak " organisaties in beweging brengen en in beweging houden". Omdat dit antwoord voor velen niet volstaat of nog vragen oproept geef ik meestal extra tekst en uitleg.": zegt Abdon Moens - CEO Lumeron

Lees meer