Contact

Een Duurzame aanpak

Lumeron zorgt voor duurzame aanpak. We durven stellen dat we als geen ander de anatomie van organisaties kennen.

Dragonfly2

De 3 G's van de organisatie

Instrumenten, technieken, aanpakken zijn noodzakelijk maar niet voldoende om succes te hebben en te behouden. Hoe dit alles efficiënt en effectief gebruikt wordt is de hefboom voor continue resultaatsverbetering. Lumeron beschouwt dit als het brein van de organisatie gedreven door de 3 G’s:

  • Go & See: Ga naar de werkvloer en observeer
  • Get the problem: Begrijp het probleem, de hindernis, de opportuniteit om te verbeteren door het te voelen, horen, zien
  • Grasp the rootcause: Zoek en vind de grondoorzaak samen met de betrokkenen

De 3 P's van de organisatie

Er is meer dan enkel de 3G's. Zonder kloppend hart kan een organisatie niet leven. Dit hart wordt gedreven door de 3 P's:

  • People: Het zijn de mensen die het verschil maken, die de instrumenten en de technieken gebruiken. Hun kennis, kunde en vooral ook hun motivatie, energie en goesting zijn cruciaal voor succes.
  • Passion: De basis voor een continue honger naar meer
  • Patience: Om de hartconditie goed te krijgen en goed te houden is continue training nodig naast een goede portie geduld

Lumeron weet hoe het brein en het hart dichter bij elkaar te brengen, om op een duurzame manier met betrokkenheid van alle medewerkers in de organisatie objectieven te bereiken, te behouden en de verbetersnelheid te verhogen.

Ontdek de andere twee speerpunten in onze aanpak

Onze aanpak bestaat uit drie fundamentele speerpunten. Deze gaan hand in hand om u te ondersteunen.

ONZE REALISATIES

Cases Firma X

De uitdaging van Firma X

Firma X

Welke uitdagingen helpt Lumeron oplossen? Ontdek een aantal concrete projectbeschrijvingen van onze klanten. Dit maakt het allemaal nog iets concreter.

Lees meer
Transport robbyns

Investeren in organisatiekwaliteit

Transport Robbyns

Hoe kan je in economische uitdagende tijden toch zorgen voor stabiliteit en groeiambities? Ontdek hoe Transport Robbyns dit heeft aangepakt en hoe Lumeron hen geholpen heeft. ​

Lees meer

INSPIRATIEBLOG

Red Dot Chart

Een red-dot chart maakt kwaliteitsproblemen visueel

‘Wie niets doet maakt geen fouten’, al is dat de grootste fout op zichzelf… Van zodra je op een productievloer start met het produceren van eender welk onderdeel ontstaan er talloze opties om fouten te maken. Door elke processtap grondig te analyseren, vanuit risicodenken  (LINK: zoveel mogelijk foutkansen weg te werken, duidelijke instructies op te maken en medewerkers goed op te leiden, kom je al een heel eind.

Lees meer
Blog Continu verbeteren is een doe woord

Continu verbeteren is een "DOE"-woord!

Iedereen heeft het begrip "continu verbeteren" zeker al eens gehoord maar waar draait het nu eigenlijk om? Wat wil dat zeggen, "we moeten continu verbeteren"? En is dat wel altijd het geval?

Lees meer
Cover photo symbol

De libel als Lumeron-symbool

Af en toe krijgen we de vraag hoe we aan onze Libel komen als symbool. Daar zit zowel betekenis als een leuke anekdote achter

Lees meer