Contact

De Lumeron Project Coördinator

Projectmatig werken betekent niet enkel inhoudelijk de juiste dingen doen, maar ook focussen op de planning, het bewaken van de afgesproken scope en niet te vergeten het budget.  Veel van onze trajecten zijn projectgebonden.

Hand 8

Wat stellen we vast bij klantengesprekken?

'We gaan een verbeterproject doen!' of 'We gaan dit of dat vernieuwen!', vermoedelijk hoorde je dit ook al intern binnen uw organisatie.  En het is zeker positief dat er vernieuwing en focus op continu verbeteren ligt. Stilstaan is achteruitgaan, klopt weldegelijk in de bedrijfscontext. Maar al te vaak ontstaan vanuit goede ideeën en initiatieven ellenlange trajecten die nooit echt hun doel bereiken met veel frustraties tot gevolg. Hoe komt dit toch?

 • Geen gemeenschappelijk inzicht in de probleemstelling of uitdaging
 • Geen duidelijk afgebakend einddoel
 • Geen team dat ook echt tijd heeft gekregen om aan het project te werken
 • Geen duidelijk plan van aanpak bij het begin van het project
 • Geen opgevolgd en waar nodig bijgestuurd plan tijdens het project
 • Geen 'nu niet dit is out of scope' durven stellen en zaken even parkeren voor de volgende fase
 • Geen zicht op het voorziene budget en geen opvolging ervan
 • Geen ....

De lijst is lang en waarschijnlijk staan er al een aantal herkenbare tussen.

Een structurele aanpak

Een project structureel aanpakken betekent dat je de rollen en verantwoordelijkheden vanaf het begin duidelijk stelt. Wie is betrokken partij. Wie trekt het geheel. Omdat interne medewerkers al hun dagtaak hebben, is een project erbij nemen inhoudelijk al niet evident, laat staan dan nog eens de sturing.

Lumeron neemt binnen de trajecten deze rol op en staat garant voor de duidelijke sturing en het bewaken van de scope, timing & budget. De heilige driehoek van projectmanagement. Zo borgen we ook de kwaliteit van de afgewerkte zaken. Parallel aan deze rol kan de Lumeron consultant ook bepaalde taken inhoudelijk opnemen. Denk daarbij aan taken waar het bij de interne medewerkers ontbreekt aan één of meerdere van de onderstaande drie punten:

 • Tijd
 • Kennis en ervaring
 • Goesting en passie

Nu hebben we eindelijk eens projecten waarbij we de doelstelling en ook de timing en budget effectief behalen. Vroeger leek het alsof we maar bezig bleven, en hadden we geen idee van het gespendeerde budget.

ONZE REALISATIES

Cases Firma X

De uitdaging van Firma X

Firma X

Welke uitdagingen helpt Lumeron oplossen? Ontdek een aantal concrete projectbeschrijvingen van onze klanten. Dit maakt het allemaal nog iets concreter.

Lees meer
Transport robbyns

Investeren in organisatiekwaliteit

Transport Robbyns

Hoe kan je in economische uitdagende tijden toch zorgen voor stabiliteit en groeiambities? Ontdek hoe Transport Robbyns dit heeft aangepakt en hoe Lumeron hen geholpen heeft. ​

Lees meer

INSPIRATIEBLOG

Red Dot Chart

Een red-dot chart maakt kwaliteitsproblemen visueel

‘Wie niets doet maakt geen fouten’, al is dat de grootste fout op zichzelf… Van zodra je op een productievloer start met het produceren van eender welk onderdeel ontstaan er talloze opties om fouten te maken. Door elke processtap grondig te analyseren, vanuit risicodenken  (LINK: zoveel mogelijk foutkansen weg te werken, duidelijke instructies op te maken en medewerkers goed op te leiden, kom je al een heel eind.

Lees meer
Blog Continu verbeteren is een doe woord

Continu verbeteren is een "DOE"-woord!

Iedereen heeft het begrip "continu verbeteren" zeker al eens gehoord maar waar draait het nu eigenlijk om? Wat wil dat zeggen, "we moeten continu verbeteren"? En is dat wel altijd het geval?

Lees meer
Cover photo symbol

De libel als Lumeron-symbool

Af en toe krijgen we de vraag hoe we aan onze Libel komen als symbool. Daar zit zowel betekenis als een leuke anekdote achter

Lees meer