Contact

De Lumeron Project Coördinator

Projectmatig werken betekent niet enkel inhoudelijk de juiste dingen doen, maar ook focussen op de planning, het bewaken van de afgesproken scope en niet te vergeten het budget.  Veel van onze trajecten zijn projectgebonden.

Hand 8

Wat stellen we vast bij klantengesprekken?

'We gaan een verbeterproject doen!' of 'We gaan dit of dat vernieuwen!', vermoedelijk hoorde je dit ook al intern binnen uw organisatie.  En het is zeker positief dat er vernieuwing en focus op continu verbeteren ligt. Stilstaan is achteruitgaan, klopt weldegelijk in de bedrijfscontext. Maar al te vaak ontstaan vanuit goede ideeën en initiatieven ellenlange trajecten die nooit echt hun doel bereiken met veel frustraties tot gevolg. Hoe komt dit toch?

 • Geen gemeenschappelijk inzicht in de probleemstelling of uitdaging
 • Geen duidelijk afgebakend einddoel
 • Geen team dat ook echt tijd heeft gekregen om aan het project te werken
 • Geen duidelijk plan van aanpak bij het begin van het project
 • Geen opgevolgd en waar nodig bijgestuurd plan tijdens het project
 • Geen 'nu niet dit is out of scope' durven stellen en zaken even parkeren voor de volgende fase
 • Geen zicht op het voorziene budget en geen opvolging ervan
 • Geen ....

De lijst is lang en waarschijnlijk staan er al een aantal herkenbare tussen.

Een structurele aanpak

Een project structureel aanpakken betekent dat je de rollen en verantwoordelijkheden vanaf het begin duidelijk stelt. Wie is betrokken partij. Wie trekt het geheel. Omdat interne medewerkers al hun dagtaak hebben, is een project erbij nemen inhoudelijk al niet evident, laat staan dan nog eens de sturing.

Lumeron neemt binnen de trajecten deze rol op en staat garant voor de duidelijke sturing en het bewaken van de scope, timing & budget. De heilige driehoek van projectmanagement. Zo borgen we ook de kwaliteit van de afgewerkte zaken. Parallel aan deze rol kan de Lumeron consultant ook bepaalde taken inhoudelijk opnemen. Denk daarbij aan taken waar het bij de interne medewerkers ontbreekt aan één of meerdere van de onderstaande drie punten:

 • Tijd
 • Kennis en ervaring
 • Goesting en passie

Nu hebben we eindelijk eens projecten waarbij we de doelstelling en ook de timing en budget effectief behalen. Vroeger leek het alsof we maar bezig bleven, en hadden we geen idee van het gespendeerde budget.

ONZE REALISATIES

Kind en beer

Pleegzorg VBB - Efficiënter samenwerken met Microsoft 365

Pleegzorg Vlaams Brabant & Brussel

Een SharePoint en Teams omgeving op maat van de organisatie, zodat deze optimaal waarde toevoegt aan de interne manier van werken en met oog voor de medewerkers in de organisatie.

Lees meer
Cases Firma X

De uitdaging van Firma X

Firma X

Welke uitdagingen helpt Lumeron oplossen? Ontdek een aantal concrete projectbeschrijvingen van onze klanten. Dit maakt het allemaal nog iets concreter.

Lees meer

INSPIRATIEBLOG

Klimaat 1

De impact van het Climate Change Amendement

Mogelijks heb je het al ergens gelezen of gehoord dat ISO voor diverse normen een Climate Change Amendement heeft gepubliceerd. Wat betekent dit concreet?

Lees meer
Blog continu verbeteren vs2

Kleine stappen naar een gemeenschappelijk doel, dat is continu verbeteren

Continu verbeteren kunnen we omschrijven als dagelijks met alle medewerkers kleine stappen zetten naar een gemeenschappelijk doel, resultaten verbeteren in functie van de tijd.

Lees meer
Newtons cradle 256213 1280

Business excellence & het perpetuum mobile

"Als men me vraagt wat Lumeron eigenlijk doet dan is mijn antwoord vaak " organisaties in beweging brengen en in beweging houden". Omdat dit antwoord voor velen niet volstaat of nog vragen oproept geef ik meestal extra tekst en uitleg.": zegt Abdon Moens - CEO Lumeron

Lees meer