Contact

MGTSYSTEMEN

De sleutel tot Operational Excellence vind je bij de klant

Stefanie Spessart - 08/09/2020

continu verbeteren

lean

OPEX

professionaliseren

​change management

Operational Excellence implementeren ... begint bij je klant

Operational excellence implementeren begint met te weten wat je klant wil en hoe je deze behoefte kan invullen. Op zich klinkt dit logisch, maar is het ook simpel te realiseren? Operational excellence is een groeipad. Je kan geen stappen overslaan.

De sleutel tot operational excellence

​Is Operational Excellence een concrete houvast om te verbeteren?

​In een eerste maturiteitsfase van operational excellence ligt de focus op transparantie binnen de organisatie en de kwaliteit van het product of dienst. In deze fase moet het voor iedereen in de organisatie duidelijk zijn wat de klanten willen en wat de rol van elkeen hierbij is.

Een volgende maturiteitsfase moet resulteren in meer betrouwbare, gestandaardiseerde en schaalbare processen met focus ‘flexibiliteit’ – zowel in leversnelheid als in productmix.

In de laatste fase is iedereen betrokken om te verbeteren wat reeds gerealiseerd is. Niet harder maar slimmer werken is hier de boodschap.

" Bij Lumeron ondersteunen we Operational Excellence trajecten.
We bepalen de maturiteitsfase via onze operations scan om van daaruit samen met uw medewerkers de juiste weg af te leggen."

Managen van 'de change'

Naast deze ‘organisatorische en procesmatige’ benadering is er een even belangrijke ‘change’ kant binnen Operational Excellence. Bij het doorlopen van deze maturiteitsfasen krijgen we ook te maken met emotionele, leidinggevende, culturele aspecten die we kanaliseren en oplossen. Zo bijvoorbeeld moeten fouten bespreekbaar worden gemaakt, is er een ‘andere’ discipline nodig voor het naleven van de nieuwe afspraken, moeten leiders meer als coach dan als vakman kunnen opereren, … etc.

Deze ‘change’ binnen operational excellence is zeker zo belangrijk als de procesmatige kant. Het impacteert iedereen in de organisatie (directie, management, teamleiders, medewerkers,...). Daarom kan een operational excellence project nooit een top down benadering alleen zijn. Het is ook geen korte termijn traject.

Implementeren

​Operational Excellence is moeilijk... of niet?

​Als we van de definitie vertrekken dat operational excellence gaat over het verbeteren van processen is het belangrijk om je ambities juist te leggen.

​Zijn er nog issues ivm kwaliteit en transparantie van processen, dan moet je hier eerst mee starten. Thema’s als verbeteren van de flexibiliteit, continu verbeteren moeten dan nog wat in de ijskast. Eenmaal de tijd rijp is, gaat de ijskast terug open en nemen we de volgende stap.

Masterclass Operational Excellence

Wil je zelf aan de slag richting Operational Excellence maar is het pad ernaartoe nog onduidelijk. Organiseer de 2-daagse masterclass Operational Excellence bij u in-company.

Meer weten?

Contacteer ons gerust, of vraag uw operations scan aan.  Wij helpen u graag verder.

ONZE REALISATIES

Kind en beer

Pleegzorg VBB - Efficiënter samenwerken met Microsoft 365

Pleegzorg Vlaams Brabant & Brussel

Een SharePoint en Teams omgeving op maat van de organisatie, zodat deze optimaal waarde toevoegt aan de interne manier van werken en met oog voor de medewerkers in de organisatie.

Lees meer
Cases Firma X

De uitdaging van Firma X

Firma X

Welke uitdagingen helpt Lumeron oplossen? Ontdek een aantal concrete projectbeschrijvingen van onze klanten. Dit maakt het allemaal nog iets concreter.

Lees meer

INSPIRATIEBLOG

Klimaat 1

De impact van het Climate Change Amendement

Lees meer
Blog continu verbeteren vs2

Kleine stappen naar een gemeenschappelijk doel, dat is continu verbeteren

Continu verbeteren kunnen we omschrijven als dagelijks met alle medewerkers kleine stappen zetten naar een gemeenschappelijk doel, resultaten verbeteren in functie van de tijd.

Lees meer
Newtons cradle 256213 1280

Business excellence & het perpetuum mobile

"Als men me vraagt wat Lumeron eigenlijk doet dan is mijn antwoord vaak " organisaties in beweging brengen en in beweging houden". Omdat dit antwoord voor velen niet volstaat of nog vragen oproept geef ik meestal extra tekst en uitleg.": zegt Abdon Moens - CEO Lumeron

Lees meer