Contact

Interne audits uitbesteden

Niet elke organisatie komt ertoe om interne medewerkers aan te sporen om als interne auditor de processen ten gronde te analyseren of de planning van de interne audits te laten respecteren. In dat geval kan Lumeron hulp bieden.

Ik krijg mijn auditwerk niet op tijd

Loopt u achterstand op in de interne audit planning? Meerwaarde halen uit de externe input?

Interne audits zijn een dankbare methode om zicht te krijgen op de huidige werking van een organisatie, en meteen ook verschillende verbetermogelijkheden te detecteren. Daarnaast zijn ze een verplichte activiteit voor bedrijven met een ISO-certificaat zoals ISO 9001 kwaliteitsmanagement of ISO 14001 milieumanagement.

We stellen vast dat in veel organisaties het intern audit proces niet van een leien dakje loopt.

 • Onvoldoende interne auditoren
 • Interne auditoren zonder motivatie
 • Te klein team om de onafhankelijkheid voldoende te garanderen
 • Onvoldoende kennis van de relevante ISO-normen
 • Interviewtechnieken is niet de sterkste kant
 • Auditplanningen niet behaald
 • Rapporten die als werkinstrument ontoereikend zijn
 • Prioriteit op andere zaken

Gevolg, een kwaliteits- of milieuverantwoordelijke die op zoek is naar oplossingen om toch de interne audit kalender gedegen af te werken. Dit is namelijk een punt waar elke externe auditor telkens wel even bij stil staat. En niet enkel bij het feit of de audit is uitgevoerd maar ook of de nodige focuspunten zijn aangehaald en of de uitkomst ook voldoende is gereflecteerd in het auditrapport.

Lumeron biedt ondersteuning bij het onafhankelijk en met meerwaarde auditeren van zowel het kwaliteits- en/of milieumanagementsysteem als de verschillende deelprocessen. Eén van onze ervaren consultants neemt dan de taken over van voorbereiding tot rapportage op de toegewezen audits.


Een aantal van de belangrijkste normen waarvoor u op ons beroep kan doen

 • ISO 9001   - kwaliteitsmanagement
 • ISO 14001 - milieumanagement
 • ISO 45001 - veiligheid & welzijnsmanagement
 • ISO 27001 - informatieveiligheidsmanagement
 • ISO 20121 - sustainable event management
 • ...

Laat Lumeron u ontzorgen op het vlak van interne audits

Interesse in ons aanbod van interne audits? Ervaren consultants staan voor u klaar om gericht een deel of alle van uw interne audits op te nemen.

ONZE REALISATIES

Spx flow

Kwaliteitssysteem in topvorm

SPX FLOW

SPX FLOW hanteert de ISO 9001 standaard als basis voor hun kwaliteitssysteem. Om dit in topvorm te houden doen ze beroep om de ondersteuning van Lumeron.

Lees meer
Mefaco example

Schakelen naar sterke ISO 9001 performance​

MeFaCo

MeFaCo,specialist in mechanische bevestigingsmiddelen en installatie-gereedschappen, werkt volgens de ISO 9001-norm. Voor de verdere begeleidingprocesoptimalisatie doen ze een beroep op de experten van Lumeron.

Lees meer

INSPIRATIEBLOG

Cover photo symbol

De libel als Lumeron-symbool

Af en toe krijgen we de vraag hoe we aan onze Libel komen als symbool. Daar zit zowel betekenis als een leuke anekdote achter

Lees meer
Speedboot

Maak van je speedboot geen tanker

Een organisatie in groei voelt de energie en de goesting. Vergelijk het met een speedboot op zee. Tot er plots in volle zee een storm opsteekt...

Lees meer
Dragonfly bw

De 5 fasen van de Project Life Cycle

De projectmanager loodst het project door het proces van projectmanagement dat bestaat uit 5 fasen, ook wel de PLC of project life cycle genoemd. Iedere fase heeft zijn eigen deliverables en wordt afgesloten door een mijlpaal. Op de mijlpaal oordelen we of het project rijp is om over te gaan naar de volgende fase.

Lees meer