Contact

ORGANISATIE

Til uw organisatie naar een hoger niveau

Peter L

Peter Lamote - 05/10/2020

Senior Consultant Procesteam

ISO

kwaliteitsmanagement

processen optimaliseren

professionaliseren

Een kwaliteitsmanagementsysteem helpt bij professionaliseren

Uit analyse blijkt dat ongeveer 25% van de Vlaamse KMO's zich in een ‘chaotische toestand’ bevindt of zeggen we beter "overlevingsmodus". *

Dit betekent dat deze bedrijven heel sterk in ‘het hier en het nu’ leven en handelen, vaak af te rekenen hebben met kwaliteitsproblemen en met laattijdige leveringen. Kortom, medewerkers rennen zich dagelijks hun ziel uit hun lijf om brandjes te blussen.

In dergelijke organisaties blijft er maar weinig tijd over om aan blijvende efficiëntie- en kwaliteitsverbeteringen te werken. Mochten deze bedrijven ervoor kiezen om een managementsysteem te implementeren dan zou dit een omslag betekenen naar een ‘stabiele’ organisatie om van hieruit verder te groeien.

En neen, daarom moeten ze niet meteen voor een certificaat zoals ISO 9001 kiezen. Soms merken we zelfs dat dit meteen een rem zet op het enthousiasme van de medewerkers om hierin mee te gaan. Vertrekken vanuit het bedrijfs-DNA en vooruit werken, en eenmaal rijp voor certificering, dan kan het nog steeds.

Accepteren chaos

Waarom zou ik?

Het opzetten van een managementsysteem zorgt ervoor dat een bedrijf:

  • gaat nadenken over de strategie, waardoor de lange termijn visie en richting voor iedereen duidelijk wordt.
  • rollen en verantwoordelijkheden duidelijk gaat vastleggen, zodat iedereen weet ‘wie wat doet’.
  • processen in kaart brengt, waardoor tevens de opportuniteit zich aandient om deze efficiënter, klantgerichter en kwalitatiever te maken.
  • de neuzen van de medewerkers in dezelfde richting kan zetten, waardoor enerzijds de betrokkenheid van de medewerkers verhoogt en anderzijds de te behalen bedrijfsdoelstellingen gemakkelijker en trefzekerder behaald worden.


​Kortom, het kiezen voor een managementsysteem verschaft organisaties een stabiele basis en de ruggengraat om zichzelf naar een hoger niveau te tillen. Op weg naar groei en excelleren.

Benieuwd waar u staat met uw bedrijfsmaturiteit?

Vraag onze strategie en/of operations scan aan, en leer meer over uw organisatie en onze aanpak. Contacteer ons gerust, wij helpen u graag verder.

Lumeron maturiteitsmodel

De verschillende maturiteitsniveau's en het percentage van KMO's per niveau volgens het Lumeron maturiteitsmodel

* 25% van de Vlaamse KMO's bevindt zich in chaos/overlevingsmodus op basis van alle operations scans die Lumeron (en het vroegere Orbid Strategy & Operations) in de afgelopen jaren reeds uitvoerde.

"We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan..."
Herman van Veen

ONZE REALISATIES

Kind en beer

Pleegzorg VBB - Efficiënter samenwerken met Microsoft 365

Pleegzorg Vlaams Brabant & Brussel

Een SharePoint en Teams omgeving op maat van de organisatie, zodat deze optimaal waarde toevoegt aan de interne manier van werken en met oog voor de medewerkers in de organisatie.

Lees meer
Cases Firma X

De uitdaging van Firma X

Firma X

Welke uitdagingen helpt Lumeron oplossen? Ontdek een aantal concrete projectbeschrijvingen van onze klanten. Dit maakt het allemaal nog iets concreter.

Lees meer

INSPIRATIEBLOG

Klimaat 1

De impact van het Climate Change Amendement

Mogelijks heb je het al ergens gelezen of gehoord dat ISO voor diverse normen een Climate Change Amendement heeft gepubliceerd. Wat betekent dit concreet?

Lees meer
Blog continu verbeteren vs2

Kleine stappen naar een gemeenschappelijk doel, dat is continu verbeteren

Continu verbeteren kunnen we omschrijven als dagelijks met alle medewerkers kleine stappen zetten naar een gemeenschappelijk doel, resultaten verbeteren in functie van de tijd.

Lees meer
Newtons cradle 256213 1280

Business excellence & het perpetuum mobile

"Als men me vraagt wat Lumeron eigenlijk doet dan is mijn antwoord vaak " organisaties in beweging brengen en in beweging houden". Omdat dit antwoord voor velen niet volstaat of nog vragen oproept geef ik meestal extra tekst en uitleg.": zegt Abdon Moens - CEO Lumeron

Lees meer