Contact

DIGITAAL (SAMEN)WERKEN

Werken in team in Teams in teams...de nieuwe toverformule

Bart H

Bart Hoornaert - 14/06/2021

Operationeel verantwoordelijke & Teamlead Procesteam

continu verbeteren

digitaliseren

visie

​change management

Werken in team in Teams in teams

Ken je, of begrijp je, de West-Vlaamse zin “tis e rut ut ut us, en at rint, trint trin”?

Indien ja, dan ben je vast en zeker West-Vlaming van oorsprong.
Indien nee…, geen paniek, dan zal het met de volgende Microsoft zin misschien beter gaan: “We werken in team in Teams in teams

Werken in team in teams in een team

Dus... een team werkt in Teams in teams

Voor de bovenstaande eerste zin is enkel een woordenboek West-Vlaams nodig en dan kom je al snel uit op “Er is een ruit uit ons huis, en als het regent, regent het erin”.

Voor de tweede zin zullen we iets meer duiding nodig hebben. Toegegeven, Microsoft heeft logisch nagedacht over de naam van de Teams applicatie, maar als je het allemaal bij elkaar neemt is de naam toch ook wel verwarrend. Een paar hoofdletters en ‘s’-en erbij en wat duiding en het wordt een stuk helderder.

  • Een groep van mensen die samenwerkt om activiteiten uit te voeren noemen we een team (kleine ‘t’)
  • De applicatie van Microsoft kreeg de naam Teams mee (hoofdletter ‘T’, met ‘s’ achteraan)
  • Binnen de applicatie heb je verschillende zones waarbinnen groepen van mensen werken. Dit noemen we telkens een team, maar omdat je meestal in meerdere teams samenwerkt, spreken we meteen over teams (kleine “t”, met ‘s’ achteraan)


Bovenstaande is een eigen interpretatie van onze user adoption consultant om dit bevattelijker te maken voor de gebruikers. Net omdat bij de opstart van dergelijke trajecten de vraag heel vaak komt "welk (t)Team(s) bedoel je nu precies..."

Even checken wat de translators ons vertellen

Zelfs de bing-translator begrijpt de zin:

Bing teams

En vanaf nu heeft deze zin voor jullie ook geen geheimen meer.

Focus op User Adoption is cruciaal

Maar het is dus des te begrijpelijker dat medewerkers worstelen met al deze nieuwe termen en tools. Niet enkel met Microsoft Teams. Bovenstaande is slechts één van de vele voorbeelden. Een ander gelijkaardig voorbeeld vinden we terug bij de actielijsten. Of hoe een actielijst nu plots in Planner, ToDo, Lists of Tasks kan.  Net daarom is het van belang om vanaf de start van een Microsoft365 oog te hebben voor de gebruikers en de vertaling naar de dagdagelijkse werking. Onderschat deze inspanning niet. En dit zowel voor de medewerkers zelf als voor zij die dit traject begeleiden.

ONZE REALISATIES

Cases Firma X

De uitdaging van Firma X

Firma X

Welke uitdagingen helpt Lumeron oplossen? Ontdek een aantal concrete projectbeschrijvingen van onze klanten. Dit maakt het allemaal nog iets concreter.

Lees meer
Transport robbyns

Investeren in organisatiekwaliteit

Transport Robbyns

Hoe kan je in economische uitdagende tijden toch zorgen voor stabiliteit en groeiambities? Ontdek hoe Transport Robbyns dit heeft aangepakt en hoe Lumeron hen geholpen heeft. ​

Lees meer

INSPIRATIEBLOG

Red Dot Chart

Een red-dot chart maakt kwaliteitsproblemen visueel

‘Wie niets doet maakt geen fouten’, al is dat de grootste fout op zichzelf… Van zodra je op een productievloer start met het produceren van eender welk onderdeel ontstaan er talloze opties om fouten te maken. Door elke processtap grondig te analyseren, vanuit risicodenken  (LINK: zoveel mogelijk foutkansen weg te werken, duidelijke instructies op te maken en medewerkers goed op te leiden, kom je al een heel eind.

Lees meer
Blog Continu verbeteren is een doe woord

Continu verbeteren is een "DOE"-woord!

Iedereen heeft het begrip "continu verbeteren" zeker al eens gehoord maar waar draait het nu eigenlijk om? Wat wil dat zeggen, "we moeten continu verbeteren"? En is dat wel altijd het geval?

Lees meer
Cover photo symbol

De libel als Lumeron-symbool

Af en toe krijgen we de vraag hoe we aan onze Libel komen als symbool. Daar zit zowel betekenis als een leuke anekdote achter

Lees meer