Contact

Blog

Op zoek naar extra inspiratie?
Tweewekelijks belichten we een nieuw thema.

Alle blogs Strategie Organisatie Processen Lean-Operational Excellence Mgtsystemen Digitaal (samen)werken Lumeron nieuws

filter:

Alle blogs

Strategie
Organisatie
Processen
Lean-Operational Excellence
Mgtsystemen
Digitaal (samen)werken
Lumeron nieuws
Newtons cradle 256213 1280

Business excellence & het perpetuum mobile

"Als men me vraagt wat Lumeron eigenlijk doet dan is mijn antwoord vaak " organisaties in beweging brengen en in beweging houden". Omdat dit antwoord voor velen niet volstaat of nog vragen oproept geef ik meestal extra tekst en uitleg.": zegt Abdon Moens - CEO Lumeron

Lees meer
Red Dot Chart

Een red-dot chart maakt kwaliteitsproblemen visueel

‘Wie niets doet maakt geen fouten’, al is dat de grootste fout op zichzelf… Van zodra je op een productievloer start met het produceren van eender welk onderdeel ontstaan er talloze opties om fouten te maken. Door elke processtap grondig te analyseren, vanuit risicodenken  (LINK: zoveel mogelijk foutkansen weg te werken, duidelijke instructies op te maken en medewerkers goed op te leiden, kom je al een heel eind.

Lees meer
Blog Continu verbeteren is een doe woord

Continu verbeteren is een "DOE"-woord!

Iedereen heeft het begrip "continu verbeteren" zeker al eens gehoord maar waar draait het nu eigenlijk om? Wat wil dat zeggen, "we moeten continu verbeteren"? En is dat wel altijd het geval?

Lees meer
Cover photo symbol

De libel als Lumeron-symbool

Af en toe krijgen we de vraag hoe we aan onze Libel komen als symbool. Daar zit zowel betekenis als een leuke anekdote achter

Lees meer
Speedboot

Maak van je speedboot geen tanker

Een organisatie in groei voelt de energie en de goesting. Vergelijk het met een speedboot op zee. Tot er plots in volle zee een storm opsteekt...

Lees meer
Dragonfly bw

De 5 fasen van de Project Life Cycle

De projectmanager loodst het project door het proces van projectmanagement dat bestaat uit 5 fasen, ook wel de PLC of project life cycle genoemd. Iedere fase heeft zijn eigen deliverables en wordt afgesloten door een mijlpaal. Op de mijlpaal oordelen we of het project rijp is om over te gaan naar de volgende fase.

Lees meer
Van AS IS naar TO BE

12-stappenplan van AS IS naar TO BE

Het werkt hier niet hoe het moet? We lopen telkens vast? We zien het niet meer? ... Stellingen die medewerkers vaak uiten als ze geen overzicht (meer) hebben in hoe alles loopt. Beginnen met zicht te krijgen op de huidige werking en deze dan stapsgewijs op orde zetten is een op zich eenvoudig proces maar het dient wel stapsgewijs en met de juiste focus te gebeuren.

Lees meer
Overstappen op een nieuwe digitale omgeving in Share Point

Overstappen naar een nieuwe omgeving - van server naar SharePoint

Het kopiëren en plakken van gegevens bij het overzetten naar een nieuwe omgeving is geen goed idee maar waarom?​ Wat ooit werkte op een server is misschien niet de beste manier in nieuwe omgevingen zoals SharePoint. 'Think with the end in mind', en denk na hoe je later zaken wil terugvinden.

Lees meer
Lumeron volleybalnet

Managementsystemen en volleybal - de link

Wat hebben een volleybalwedstrijd en een managementsysteem met elkaar gemeen? Euh, … op het eerste gezicht niets zou je denken. Niets is echter minder waar. Er zijn meer gelijkenissen dan je zou vermoeden. Ontdek waar de link ligt.

Lees meer