Contact

Blog

Op zoek naar extra inspiratie?
Tweewekelijks belichten we een nieuw thema.

Alle blogs Strategie Organisatie Processen Lean-Operational Excellence Mgtsystemen Digitaal (samen)werken Lumeron nieuws

filter:

mgtsystemen?

Alle blogs

Strategie
Organisatie
Processen
Lean-Operational Excellence
Mgtsystemen
Digitaal (samen)werken
Lumeron nieuws
Cover photo symbol

De libel als Lumeron-symbool

Af en toe krijgen we de vraag hoe we aan onze Libel komen als symbool. Daar zit zowel betekenis als een leuke anekdote achter

Lees meer
Speedboot

Maak van je speedboot geen tanker

Een organisatie in groei voelt de energie en de goesting. Vergelijk het met een speedboot op zee. Tot er plots in volle zee een storm opsteekt...

Lees meer
Dragonfly bw

De 5 fasen van de Project Life Cycle

De projectmanager loodst het project door het proces van projectmanagement dat bestaat uit 5 fasen, ook wel de PLC of project life cycle genoemd. Iedere fase heeft zijn eigen deliverables en wordt afgesloten door een mijlpaal. Op de mijlpaal oordelen we of het project rijp is om over te gaan naar de volgende fase.

Lees meer
Van AS IS naar TO BE

12-stappenplan van AS IS naar TO BE

Het werkt hier niet hoe het moet? We lopen telkens vast? We zien het niet meer? ... Stellingen die medewerkers vaak uiten als ze geen overzicht (meer) hebben in hoe alles loopt. Beginnen met zicht te krijgen op de huidige werking en deze dan stapsgewijs op orde zetten is een op zich eenvoudig proces maar het dient wel stapsgewijs en met de juiste focus te gebeuren.

Lees meer
Overstappen op een nieuwe digitale omgeving in Share Point

Overstappen naar een nieuwe omgeving - van server naar SharePoint

Het kopiëren en plakken van gegevens bij het overzetten naar een nieuwe omgeving is geen goed idee maar waarom?​ Wat ooit werkte op een server is misschien niet de beste manier in nieuwe omgevingen zoals SharePoint. 'Think with the end in mind', en denk na hoe je later zaken wil terugvinden.

Lees meer
Lumeron volleybalnet

Managementsystemen en volleybal - de link

Wat hebben een volleybalwedstrijd en een managementsysteem met elkaar gemeen? Euh, … op het eerste gezicht niets zou je denken. Niets is echter minder waar. Er zijn meer gelijkenissen dan je zou vermoeden. Ontdek waar de link ligt.

Lees meer
Periodisch orig

De Periodische tabel van Microsoft 365

Op welke manier kan je aan de slag met Microsoft 365? Lees meer over de chemie tussen de verschillende applicaties die Microsoft aanbiedt binnen de Microsoft 365 omgeving om efficiënt(er) digitaal samen te werken.​

Lees meer
Hond v orig

Kwaliteitsmanagement... een saaie bedoening

De toegevoegde waarde van een kwaliteitsmanagementsysteem zit niet in het bezitten van een digitale verzameling van alle verplichte procedures. Evenmin gaat het om gedetailleerd op papier vastleggen van ieder aspect van de organisatie. Maar waar ligt die waarde dan wel? En kan een standaard zoals ISO 9001 ons daarbij helpen, of is een zelfgekozen aanpak wellicht beter?

Lees meer
De bouwblokken van teams orig

Teams en zijn mogelijkheden

Heel wat mensen werken de dag van vandaag met Teams. We gebruiken teams om te chatten, bestanden te delen, te telefoneren en te vergaderen. Is dit voldoende? Of kunnen we Teams ook voor andere zaken gebruiken?

Lees meer